JMS Hurry-Up te sterk voor Sasja Antwerpen

JMS Hurry-Up te sterk voor Sasja Antwerpen

JMS Hurry-Up heeft dankzij een 33-25 overwinning op Sasja Antwerpen de eerste punten binnen in de BeNe-League.

De Drenten hadden tijdens de competiestart zaterdagavond thuis in Zwartemeer alleen in de beginfase iets te duchten van de Belgische bezoekers. De eerste tien minuten bleef Sasja nog in het spoor van Hurry-Up, dat een aantal nieuwe krachten in de gelederen had.

Combinerend
Hoewel de ploeg uit Antwerpen snel combinerend aanviel, had dat gaandeweg de eerste helft steeds minder het gewenste resultaat. De dekking van Hurry-Up stond op dat moment goed. En als Sasja wel op de goal kon schieten, was daar de nieuwe keeper René de Knegt als grote sta-in-de-weg.

Grote talent
Het grote talent keepte een geweldige wedstrijd en pareerde met katachtige reflexen zelfs twee strafworpen. Aanvallend waren ‘mister Zwartemeer’ Ronald Suelmann (negen doelpunten) en linkerhoekspeler Tommie Falke (tien doelpunten) nauwelijks door de Belgen af te stoppen. Vijf van zijn doelpunten maakte Falke door een strafworp.

Comfortabel
Bij rust leidde de thuisploeg comfortabel met 20-12, waarna de fikse voorsprong en nakende zege voor Hurry-Up niet meer in gevaar kwamen. Sasja bood in de tweede helft soms beter tegenstand, maar de thuisploeg hoefde maar even aan te zetten om de hoop op een andere uitkomst van het duel meteen de grond in te boren.

Martin Vlijm
Hurry-Up-coach Martin Vlijm gaf zijn aanwinsten Laurynas Petrusis en Alexander von Eitzen beperkt speeltijd. ,,Het belangrijkste was om deze eerste wedstrijd te winnen. Ik ben tevreden dat dat gebeurd is. Maar het spel zal de komende weken veel beter moeten. Er ging nog te veel fout. Maar we hebben nu al twee punten meer dan vorig seizoen na de eerste twee duels.’

© Dagblad van het Noorden