JD Techniek Hurry-Up maakt korte metten met Olimpus-85

JD Techniek Hurry-Up maakt korte metten met Olimpus-85

​De handballers van JD Techniek Hurry-Up walsten met twee grote zeges in de EHF Challenge Cup over Olimpus-85 uit Moldavië heen. In de tweede ronde wacht AM Madeira Andebol uit Portugal.

Erg spannend werd het niet in de dubbele Europese ontmoeting van Hurry-Up tegen Olimpus-85. In beide wedstrijden, die ‘uit’ en thuis in sporthal Angelslo in Emmen werden gespeeld, waren de Zwartemeerders heer en meester. Uit kostenoverwegingen werden beide wedstrijden tegen Olimpus in Zwartemeer gespeeld.

De Moldaviërs, die nog nooit de eerste ronde van de Challenge Cup hadden overleefd, ontbrak het aan de nodige kwaliteit om het Hurry-Up ook maar enigszins lastig te maken. Zaterdag wonnen de Drenten ‘uit’ met 30-16 voor 1000 toeschouwers in Emmen, terwijl Olimpus gisteren in het officiële thuisduel met 42-21 werd verpulverd.

AM Madeira Andebol, dat in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen, is eind november de volgende tegenstander van Hurry-Up in het Europese toernooi. De Portugezen worden een stuk sterker ingeschat dan Olimpus.

„Madeira speelt op het hoogste niveau in de Portugese competitie”, zei Hurry-Up-aanvoerder Ronald Suelmann. „Die is heel wat sterker dan de competitie in Moldavië. Ik denk dat we straks een gelijkwaardige tegenstander treffen. Het kunnen twee spannende wedstrijden worden worden. Dat is ook leuker voor het publiek.”

De Klazienavener werd afgelopen week vader van dochter Jolien. „Ik heb weinig slaap gehad, maar dat hoort erbij. Ik blijf ook volgend seizoen gewoon handballen. Ik ben het wel gewend mijn tijd goed in te moeten delen.”

Tim Remer, die met Manuel Kremer, het coachingsduo vormt van Hurry-Up, liep er met een grote glimlach bij. Dat was een groot contrast met de eerste wedstrijd van zaterdag tegen Olimpus, toen hij zich behoorlijk boos op zijn mannen maakte. Ondanks de uiteindelijk forse overwinning was Remer vooral ontevreden over de eerste helft, waarin zijn mannen volgens hem veel foute keuzes maakten en de gemaakte afspraken aan hun laars lapten.

Maar op het tweede duel gisteren had Remer niets aan te merken: „Ik ben nu wel tevreden. Vanaf het begin is iedereen er vol voor gegaan. Wellicht inspireerde deze tegenstander niet zo, waardoor het spel zaterdag wat tegenviel. Maar in deze tweede wedstrijd hebben we wel mooi handbal laten zien en het publiek vermaakt.”

Zowel zaterdag als zondag was snel duidelijk dat Hurry-Up van Olimpus weinig te duchten had. De Moldaviërs werden op alle fronten afgetroefd en konden het tempo snel niet meer bijbenen.

Gisteren lieten de Zwartemeerders een galavoorstelling zien, waarin vanaf het begin een ruime voorsprong werd opgebouwd. Hurry-Up sloeg toe via talloze fast breaks, mooie vliegers en kanonskogels, waarop vooral Suelmann patent heeft.

Achttien minuten voor tijd stond gisteren met 30-16 al de einduitslag van het eerste duel tegen de Moldaviërs op het scorebord. Het zou uiteindelijk 42-21 voor Hurry-Up worden. Het was een uitslag die geenszins geflatteerd was. Olimpus stond erbij en keek ernaar en werd steeds machtelozer.

Remer en Kremer konden alle spelers speeltijd geven. „Deze tegenstander was niet zo sterk. En we hadden de eerste wedstrijd al met veertien doelpunten verschil gewonnen. Dus iedereen kon minuten maken”, zei Remer.

Vandaar dat ook de jonkies Sander Bos, Harm Meijer en Aron Kieviet binnen de lijnen kwamen en hun eerste Europese doelpunten scoorden. Hoewel hij gisteren maar een helft speelde, werd uitblinker Tommie Falke in het tweede duel topscorer met elf doelpunten.